Harmonogram

OKRES PROPEDEUTYCZNY (aspirantura)

Terminy w cyklu 2018/19:

Propedeutyczny:

  1. 7.10.2018 (niedziela)
  2. 21.10.2018 (niedziela)
  3. 16-18.11.2018 (rekolekcje)
  4. 9.12.2018 (niedziela)
  5. 13.01.2019 (niedziela)
  6. 27.01.2019 (niedziela)

Rekolekcje przed kandydaturą: 8-10 lutego.
24 lutego (prawdopodobnie) przyjęcie do grona kandydatów

Na wszystkie spotkania zapraszamy także małżonki aspirantów

Przykładowy program:

9.00 Konferencja (istota diakonatu)
10.30 Adoracja w milczeniu
11.00 Dzielenie się słowem Bożym (1h)
12.00 Eucharystia (ok. 1h)
13.00 Agapa (ok. 1h)
14.00 konferencja 2 (dojrzewanie do decyzji)
opcjonalnie: 14.00 – spotkanie dla małżonek (równolegle do konferencji)
15.00 – rozmowa aspiranta z małżonką (zadany temat)
15.45 podsumowanie, dzielenie się

STUDIUM – wersja podstawowa (obowiązuje kandydatów bez mgr z teologii)

6 x 10 spotkań piątek (4h) – sobota (8h) w semestrze = 6 x 10 x 12 = 720
6 x 8 spotkań w tygodniu (4h) = 6 x 8 x 4 = 192 => poniedziałki!

Daty w semestrze zimowym 2018/2019

(III rok – soboty w tych datach):

22-23.02.2019
01-02.03.2019
15-16.03.2019
22-23.03.2019
29-30.03.2019
12-13.04.2019
10-11.05.2019
17-18.05.2019
24-25.05.2019
31.05-1.06.2019

piątek: 18.00-21.15
sobota: 9.00 – 10.30; 10.45-12.15 – Msza, obiad, 13.30-15.00; 15.15-16.45
poniedziałek – por. niżej (uczestniczą wspólnie kandydaci z mgr i bez)

STUDIUM wersja – uzupełniająca (obowiązuje kandydatów z mgr teol.)

6 x 8 spotkań w tygodniu (4h) = 6 x 8 x 4 = 192 => poniedziałki!
[ponadto można uczestniczyć w dowolnych elementach studium pełnego]

poniedziałek: 17.30-20.45

Daty w semestrze wiosennym 2018/2019

  1. 25.02.2019
  2. 11.03.2019
  3. 18.03.2019
    egzaminy ustne SKP – 25.03.2019, 18.00
    zaliczenie z muzyki (I rok) – 1.04.2019, 17.00
  4. 8.04.2019
  5. 06.05.2019
  6. 20.05.2019
  7. 27.05.2019
  8. 10.06.2019

DNI SKUPIENIA (obowiązują wszystkich)

w niedziele (++obowiązkowo z małżonkami – na pozostałe mogą, ale nie muszą…)

Daty w semestrze wiosennym 2018/2019

12.05.2019 (+)
16.06.2019 (++)

wersja +

10.00 Konferencja
10.30 Adoracja w milczeniu (ok. 45 min)
11.15 Dzielenie się słowem Bożym (ok. 45 min)
12.00 Eucharystia (ok. 1h)
ok. 13.00 obiad (ok. 1h)
ok. 13.45 Modlitwa wspólnotowa (ok. 45 min)
ok. 14.30 podsumowanie, dzielenie się, sprawy organizacyjne
ok. 15.00 zakończenie koronką do Miłosierdzia Bożego

wersja ++
14.30 – rozmowa kandydata z małżonką
ok. 15.15 podsumowanie, dzielenie się,
ok. 15.45 zakończenie koronką do Miłosierdzia Bożego

Homilie o diakonacie stałym w parafiach kandydatów

Chorzów, św. Józefa – 3.03.2019
Wola k. Pszczyny, Matki Bożej Piekarskiej – 17.03.2019
Tychy, św. Krzysztofa – 19.05.2019
Jankowice Rybnickie, NMP Królowej Rodzin – 2.06.2019
Borowa Wieś, św. Mikołaja Biskupa – 23.06.2019
Tychy, bł. Karoliny – 8.09.2019

GRILL wiosenny

15 czerwca 2019, Leszczyny pocz. godzina 17.00

_________________________________________________________

Wstępnie planowane terminy następnego semestru:

propedeutyczny:

  1. 6.10
  2. 27.10
  3. 8-10.11
  4. 1.12
  5. 5.01
  6. 2.02

studium:

  1. 4-5.10
  2. 11-12.10
  3. 25-26.10
  4. 15-16.11
  5. 22-23.11
  6. 6-7.12
  7. 13-14.12
  8. 10-11.01 (23-24.01?)
  9. 31.01-01.02
  10. 7-8.02

poniedziałki:

  1. 7.10
  2. 21.10
  3. 4.11
  4. 18.11
  5. 2.12
  6. 16.12
  7. 27.01
  8. 3.02

dni skupienia:

  1. 15.09
  2. 17.11 +
  3. 23.02 (z posługami)

14-16.02 rekolekcje przed posługami
23.02 posługi